A Hit Gyülekezete Oktatási Főigazgatóságának tájékoztatása a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedésekről

A Hit Gyülekezete Oktatási Főigazgatóságának tájékoztatása a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedésekről

 Tisztelt intézményvezetők, kedves Szülők, Kollégák és kedves Diákjaink!

Kérjük Önöket, olvassák el figyelmesen a koronavírus járvánnyal kapcsolatos alábbi tájékoztatásunkat. Jelen  tájékoztatásunk a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat és az Operatív Törzs tájékoztatásai valamint orvosok ajánlásai alapján készült.

Felhívjuk az Intézmények, az Intézményvezetők, a kedves szülők, diákjaink  és munkatársaink figyelmét, hogy a megbetegedések megelőzése közös érdekünk, ezért kérjük, az alábbi szabályok szerint járjanak el, a gyermekek, diákok, dolgozók és az egész közösség védelme érdekében. Azért hogy a súlyosabb intézkedéseket elkerülhessük, tartsák be a tájékoztatónkban foglaltakat.

 1. Nyomatékosan kérjük az oktatási-nevelési intézményeinkben dolgozó munkatársainkat, a szülőket és diákjainkat hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges ebben az időszakban ne utazzanak külföldre.
   
 2. Amennyiben fenti kérésünk ellenére mégis külföldre utaznak, kérjük, ne keressék fel intézményeinket és gyermekeiket is tartsák otthon abban az esetben is, ha a családból csak egy valaki járt külföldön és a gyermek nem. A koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis a kb. kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható.
   
 3. A szülőket kérjük, ha iskolás, óvodás gyermekük fejfájásra, rossz közérzetre, torokfájásra panaszkodik vagy hőemelkedése, láza van, tartsák otthon a gyermeküket, amíg a panaszok el nem múlnak. Betegség után csak tünetmentes napok leteltével menjenek iskolába, óvodába, betegen ne. Az intézmények vezetőit kérjük, hogy igazolt távollétként fogadják el a Tájékoztatóban felsorolt távolmaradási okokat mind diákjaink, mind munkatársaink esetében a hazatérésüket követő tizennégy napig.
   
 4. Oktatási-nevelési intézményeinkben további intézkedésig felfüggesztünk, elhalasztunk minden határainkon belüli és határainkon kívüli osztálykirándulást, minden olyan csoportos programot, aktivitást, ami az iskolán kívülre irányul. Utasítjuk az Intézmények vezetőit, hogy mondják le, halasszák el a programokat, illetve további tájékoztatásig ne szervezzenek programokat.
   
 5. Kérjük Intézményeink vezetőit, hogy minden oktatási-nevelési épületünk bejáratához fertőtlenítő szert és a használatáról tájékoztatókat helyezzenek el. Kérjük, hogy az épületeinkbe történő be-és kilépésnél a fertőtlenítőszer mellett lévő tájékoztatás szerint használják a szert kezük fertőtlenítésére. Kérjük, hogy intézményeink vezetői fokozott figyelmet fordítsanak a közegészségügyi előírások betartására, intézkedjenek, hogy a takarítók a kilincseket továbbá a gyakran érintett tárgyakat a nap során rendszeresen fertőtlenítsék.
   
 6. Kérjük, az Intézményeinkbe érkezőket az alapvető higiéniai szabályok betartására. Kérjük, mossanak gyakran kezet, továbbá kerüljék a beteg emberekkel, fertőzöttekkel történő kontaktust.
   
 7. Kérjük, oktatási-nevelési intézményeink használóit, hogy tömegközlekedési eszközök használatát követően, oktatási épületeinkbe belépve vagy hazaérve azonnal bő meleg szappanos vízben mossanak kezet és arcot. Kérjük, hogy koszos kézzel ne nyúljanak a szájukhoz, tüsszentéshez, köhögéshez egyszer használatos zsebkendőt használjanak. Nagyon fontos, hogy ne a kezükbe köhögjenek, hanem egyszerhasználatos zsebkendőbe, ha ez nem áll rendelkezésükre, akkor inkább a könyökhajlatba tüsszentsenek, köhögjenek.
   
 8. Javasoljuk, hogy a közvetlen érintkezési formákat kerüljék – találkozásnál, búcsúzásnál kézfogás stb.
   
 9. Intézményeink, intézményeink vezetői és munkatársaink kövessék az illetékes állami szervek előírásait..
   

Köszönjük együttműködésüket, és mindenkinek jó egészséget kívánunk, tisztelettel:

Budapest, 2020. március 10.

                                                                                                                                                                             Horváth András
                                                                                                                                                                          oktatási főigazgató