Karácsonyi készülődés az felsőtagozatban

December utolsó napja a karácsonyvárásról szólt a felső tagozatban. A tantermeket karácsonyi díszbe öltöztettük, énekeltünk és a gyerekek nagy örömére táncot is tanultunk. Vidám, mókás nappal zártunk a 2023-as évet.

Karácsonyi készülődés az alsótagozatban

December 21-én került megrendezésre az alsó tagozaton a karácsonyi projekt nap. E program keretében a gyerekek kézműveskedtek, ajándékokat készítettek, sor került filmnézésre és közös játékra is.
Vidám, karácsonyi hangulatban telt el ez a délelőtt.

Jótékonysági akció

Karácsonykor mindig sűrűbben eszünkbe jut, hogy vannak olyan embertársaink, akiknek nem természetes az, ami nekünk megadatott. Ezt a gondolkodást erősítjük iskolánkban is, hogy felelősséggel tekintsenek a diákok a környezetükre. Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy valahogyan mi is megpróbáljuk segítséget nyújtani, vagy legalábbis kicsit adni abból ami nekünk van, amit mi is úgy kaptunk. Ezért hétfőn a gimnazistákkal süteményeket sütöttünk, majd adományokat, játékokat élelmiszert tisztasági szereket vittünk a családok átmeneti otthonába. Az anyagi hátterét ennek a Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve (SZOC- 3580/2023) biztosította.

Decemberi projektnap

A projektnap egy kilencedikes diák előadásával kezdődött, aki az űrkutatás történetét osztotta meg a diákokkal.

A következő órákban csillagászattal és űrkutatással kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek különböző állomásokon. A projektnap befejezéseként egy plakát készítése volt a feladat. 

Megérkezett a várva várt Mikulás az iskolánkba

Megérkezett a várva várt Mikulás az iskolánkba

December 6- án iskolánk alsós diákjaihoz is megérkezett a várva várt Mikulás. A gyerekek verssel, dallal és hangszeres előadással is kedveskedtek a Télapónak. A kiosztott egyéni és osztálycsomagok pedig nagy örömet szereztek mindenkinek.