Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Akkreditált kiváló Tehetségpont

A Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola a 2023/2024. évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként helyi hatókörű „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” címet újra elnyerte.

Lovagkori projektnap

Lovagi projekt nap

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon az 5. osztály Lovagkori projektnapot tartott. Játékos formában foglaltuk össze, amit erről a történelmi korszakról tanultunk. A projektet több hetes felkészülés előzte meg. Ekkor készítettük el az 5.osztály lovagvárát, az osztályterem dekorációját, amiben Megyesiné Nóra néni rajztanár és Lőrincz Csilla technikatanár segítettek.

A délelőtt folyamán minden alsós osztályt bevontunk a projektbe. Ismeretterjesztő kisfilmekkel, humoros kvízkérdésekkel, középkori tánccal kedveskedtünk vendégeinknek. A nap végét lakomával zártuk.

Vármegyei első helyezés a természetismeret versenyen

Herczku Gréta

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában megrendezett Házunk táján Természetismeret versenyen iskolánk 5. osztályos tanulója Herczku Gréta vármegyei 1. helyezést ért el.👏👏👏
Ezen a versenyen 15 iskola 50 diákja indult. Iskolánk 5.osztályos tanulói Terbócs Blanka Zsófi 9. helyezést, Szabados Ziva 14. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk Kárpáti Edit volt.
Gratulálunk!
Hajrá Bethlen!

Bethlen Művészeti Fesztivál 2024

Bethlen Művészeti Fesztivált

Tizennegyedik alkalommal szervezte meg a Bethlen Művészeti Fesztivált a nyíregyházi Bethlen Gábor Iskola.

nyiregyhaza.hu

Dobogós helyezés DKC Advanced Robotversenyen

Bökönyi Levente

DKC Advanced Robotversenyt rendeztek a Digitális Tudásközpontban március 21-én. Az ügyességi robotversenyt a középiskolai évfolyamok tanulói számára hirdették meg, és a 2-3 fős csapatok bármilyen robottal versenyezhettek. Iskolánk tanulói, Bökönyi Levente és Bökönyi Benjámin a 2. helyen végeztek. Levente a robot elkészítésében, Benjámin az akadálypálya teljesítésében alkotott nagyot. Kemény, összehangolt csapatmunkára volt szükség a dobogós helyezés eléréséhez. Gratulálunk az újabb nagyszerű eredményhez, és további sok sikert kívánunk nekik! (Még nagyon sok lehetőségük van a sikerszéria bővítésére, hiszen Beni hetedikesként versenyzett a középiskolások között, és Leventének is van még bő három gimnáziumi éve!)

SMILE Angol szakkör

Iskolánkban első osztálytól van lehetőség SMILE Angol szakkörön való részvételre, az alap óraszámon túl plusz heti egy órában mind az alsó, mind a felső tagozatos diákok részére.

A gyerekek játékos, vidám foglalkozás keretein belül ismerkednek az angol nyelv alapjaival, dalokkal, mondókákkal, szerepjátékokkal.  A SMILE módszertani lényege, hogy készségfejlesztésen keresztül tanuljuk az angol nyelvet: többszörös intelligencia fejlesztésre épülő különböző tevékenységeket végzünk, mindenféle érzékszerveket bekapcsolva; dalokon, játékokon, mozgáson (TPR), mondókákon, szerepjátékokon keresztül a hosszútávú memóriába építjük azokat a nyelvi elemeket, amit kommunikációra használhatnak. Elsődleges célunk, hogy a kisdiákok megszeressék a nyelvtanulást.

Felső tagozaton a kommunikáció központú készségfejlesztés, illetve tehetséggondozás a fő célunk. Elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy a diákok megtanulják, hogy a nyelvtanulás nem cél, hanem eszköz a kommunikációra. Az órákon a véleménycsere, a párbeszéd, az információcserén alapuló feladatok mind a fenti célokat szolgálják. Projekteken, játékokon, dialógusokon, kulturális tartalmakon, interaktív feladatokon keresztül végzünk készségfejlesztést, a modern technika integrálásával. A legtehetségesebb tanulóinkat versenyekre is készítjük.