„MűvHely” zenei szakkörök Peti bácsival

Művészeti szakkörök

Diákjainknak a művészeti iskolai foglalkozások mellett lehetőségük van részt venni délutáni  „MűvHely” szakköreinken, ahol Bökönyi Peti bácsi kalauzolja be őket a zenélés csodálatos világába.

Az iskolarádiós foglalkozás mellett hatféle zenés művészeti szakkör működik kamarazenekar jellegű csoportokban: gitár, ukulele, dob, billentyűs, illetve dalíró és táncszakkör, amiket heti rendszerességgel 70-80 diák látogat nagy lelkesedéssel. Az erre a célra kialakított Bethlen Stúdióban a hangfelvételi lehetőség mellett sokféle minőségi hangszer várja a tanulókat.

Az évközbeni foglalkozások során megtapasztalhatják, hogy a könnyűzene sem mindig olyan könnyű, ahogy elsőre tűnik! Itt is szükség van gyakorlásra, kitartásra, egymásra figyelésre, várakozásra, összehangolódásra, útmutatás elfogadására, csapatban gondolkodásra. Ezek azonban, ha játékos formában is, mind segítik fejlődésüket, és más területeken is hasznosítható készségeket fejlesztenek.

Az „Aki mást felüdít, maga is felüdül”  (Péld.11:25b) igét a zászlójukra tűzve, évente több fellépésen, koncerten vesznek részt. A tanév végén pedig a Bethlen Band turné keretében osztják meg zenéjükkel a Bibliában foglalt igazságokat a kis virtuózaink, ami nagy örömet szerez mind a felnőtt, mind a gyermekközönségnek. Ezeken az alkalmakon mélyítik el igazán a tanévben megszerzett tudásukat a MűvHely szakkörökre járó fiatalok.

Egészségnap az iskolánkban

egészségnap az iskolánkban

Felsős diákjainknak 2024. április 23-án egészségnapot tartottunk: szakemberek tanították meg nekünk, hogyan kell segítenünk, ha valaki eszméletét veszti, melyek az újraélesztés lépései, milyen káros hatásai vannak a dohányzásnak és az energiaitalok fogyasztásának, melyek az egészséges táplálkozás legfőbb ismérvei, hogyan gondoskodhatunk a megfelelő folyadékbevitelről.

Ezek mellett kipróbálhattuk a „részeg szemüveget” és vércukorszintmérésen is volt lehetőségünk részt venni. Természetesen sportoltunk is, valamint sok gyümölcsöt is fogyasztottunk. A nap végén a gyerekek keresztrejtvény megfejtésével adtak számot tudásukról. A rendkívül hasznos napot hálásan köszönjük Hegymeginé Sulyok Lívia védőnőnek és az általa szervezett csapatnak.

V. Keönch Boldizsár Énekverseny

Keonch_Boldizsar_enekverseny

Az V. Keönch Boldizsár Énekverseny a Zene- és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Növendékei részére Balassagyarmaton 2024. április 17. én rendezett versenyen műdal kategóriájában
Domut Adrián
I. Díjban részesült.

Felkészítő tanára: Potornainé Telenkó Tünde
Zongorán közreműködött: Kotroczóné Derecskei Andrea

Szívből gratulálunk az elért teljesítményhez!

Holokauszt 80. évfordulójára, az áldozatokra emlékeztünk

Holokaust 80

A gimnazistákkal a Holokauszt 80. évfordulójára, az áldozatokra emlékeztünk a Kállay Gyűjteményben. A város zsidóságának történetéről és a későbbi tragédiákról dr. Riczu Zoltán főiskolai tanár, a kiállítás összeállítója tartott nagyszerű tárlatvezetést. Ezúton is köszönjük!

Soha többé Soá!