Brüsszelbe mennek a Demokrácia Oszlopai!

A budapesti döntővel véget ért a TEDD O:DA 3.0 Online Demokrácia Activity társadalomismereti verseny, mely még szeptemberben indult. Mint korábban beszámoltunk róla, a csapatoknak három online fordulóban kellett bizonyítani rátermettségüket, majd a legjobb öt csapat a közönség szavazattal bekerült csapattal együtt alkotta a face to face döntő mezőnyét, melyre december 5-én került sor.

A döntőben újabb három kreatív feladat várt a tanulókra: cselekvési tervet kellett bemutatni egy mai társadalmi problémáról, vitázni a magyar parlamenti választójogról és egy rádióműsort szimulálni az országunkban élő kisebbségi csoportok helyzetéről. Gimnáziumunk „Demokrácia oszlopai” csapatának sikerült bekerülni a legjobbak közé, ahol a 3. helyet érték el.

A csapat díja a két első helyen végzett csapattal együtt egy tanulmányi kirándulás Brüsszelbe, az Európai Unió fővárosába. „Harmadik helynek ennyire még nem örültünk” – összegezte a versenyt Ignácz Sámuel csapatkapitány. Mentoruk, Simon Miklós pedig ekképpen nyilatkozott: „Fiúk! Ennél szebb névnapi ajándékot nem is kaphattam volna!”